Indie má bohatou kulturu a také bohatou gastronomii. Indická kuchyně je známá po celém světě, a i u nás existuje mnoho podniků, kde vám připraví vynikající pokrmy indické kuchyně. Nic ovšem nepředčí autentický zážitek pravé indické kuchyně, kterou ochutnáte na místních trzích nebo v místních restauracích. Pokud do Indie pojedete, nezapomeňte se kromě památek věnovat i objevování gastronomie. Co by rozhodně nemělo ujít vaším chuťovým buňkám?
Butter Chicken
Jedno z nejpopulárnějších jídel indické kuchyně, které dostanete snad v každé indické restauraci. Tento pokrm se skládá z kuřecího masa, které je marinované ve směsi jogurtu a koření. Poté se uvaří v krémové omáčce z másla a rajčat. Obvykle se podává s naanem nebo rýží.
Lassi
Lassi není tak úplně pokrmem. Jedná se o tradiční indický jogurtový nápoj, který je ideální do horkého indického počasí. Můžete si vybrat ze slané, sladké a ovocné varianty. Je skvělý také pro vyvážení pikantních a kořeněných jídel.
Chicken Korma
Tohle oblíbené indické jídlo se skládá z kuřecího masa a bohaté, krémové omáčky, která se připravuje z jogurtu, smetany, ořechů a různého koření. Stejně jako Butter Chicken, i tady je obvykle přílohou rýže nebo naan.
Masala Dosa
Tento pokrm je oblíbený zejména v jižní Indii. Jedná se o tenkou a křupavou palačinku z rýže a čočky, která se plní bramborovým kari a podává se s chutney. Obvykle se podává k snídani nebo lehčímu obědu.
Biryani
Biryani je jeden z nejznámějších indických pokrmů. Jedná se o pečenou či smaženou rýži, která je doplněna o nějaké maso, nejčastěji kuřecí, jehněčí nebo rybí. Variant na toto jídlo je mnoho, ale jeho základ vždy musí tvořit rýže basmati.
Pani Puri
Tento pokrm je oblíbený v rámci indického street food. Jedná se vlastně o dutou kouli z tenkého těsta, které se plní kořeněnou bramborou směsí a velmi řídkou omáčkou.